torstai 8. lokakuuta 2015

Penkki / Seat

Istumapaikka kuskille..

Näistäkin on kaikenmoisia variaatioita ja minulla oli oma visio muotoilla isosta leikkuulaudasta näppärä penkki. Uskokaa tai älkää en sitä isoa leikkuulautaa löytänyt kaupasta, mutta kaveri pelasti ja sain palan 8mm muovilevyä. Kuten peräpellin muotoiluun oli pahvista malli myös penkille. joutui vuolemaan ja sahailemaan ja se mitä yritin välttää että en koske runkoon jouduin kuitenkin rälläköimään alkuperäisen penkin saranat pois. Muuten olisi penkki ollut aivan julmetun leveä ja painoi jalkoihin. Pohjaan laitoin lyhennetyt ovitopparit runkoa vasten ja ruuvilla kiinni. Penkin kiinnitys oli taas yksi päänvaivaa aiheuttava tekijä. Koska sähköt ja öljysäiliö jäi entiselleen ei ollut sitä helppoa konstia että saisi penkin alta ruuvit ja täts it.. no aikani tuumailtua ja isoveljeltä vinkkiä puhelimen kautta niin alkoihan se ajatus löytyä.

ja ne kuvat..

Seat was actually biggest problem. How to make, what material, how to tight up on bike. Well.. Piece of plastic but first I made some models with corrugated cardboard, cut and measure.. cut and measure again and some sitting tests. I had to cut old seat hinges out off frame othrwise seat is too wide. There are lot of different version but this is my. Made by Me..



penkkiä muotoon

lookin for shape








kiinnitysraudat

brackets



pohjan läpi ja päät taivutettu "kynneksi" mikä pitää penkin paikallaan

brackets through the seat and bend them on top.



oikealta puolelta

right side




lopullinen kiinnitys. Kierretanko koko leveydeltä, mutterit päihin ja kiristämällä raudat painaa runkoa vasten jämäkästi

thread rod trought the left and right bracket and tighten. brackets be pressed both sides in frame




pehmusteena telttapatjaa, 5mm välikangas ja päällä keinonahka

uh.. niin itse tehty..

done.. all by my self


Olisi saanut olla paksumpi pehmuste. Oli sen verran budjettiin sopiva hinta päälisellä että taidan tehdä ainakin kerran uusiksi. jossain vaiheessa..

padding should be thicker. Seat cover wasn't too expensive so I think that I'm going to make seat once again.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti