torstai 29. joulukuuta 2016

Moottoriremppa vol.2 / Engine renewal vol.2

Täällä taas mutta kuinka ollakaan moottori pois rungolta ja kaikki osiksi konern osalta. Miksi? Kannesta, nokkapukin pultinreijistä alkoi tulemaan öljyä ihan kohtuudella. Koska kantta ei saapois ilman että ottaa pois rungon sisältä niin siitä se ajatus sitten lähti.. Tehdään NYT se kunnon koneremontti. Eli kiristimet, ketjut, rullat, stefat uusiksi..





maanantai 2. toukokuuta 2016

Säätöjä ja kilpiteline / Adjusting and plate holder

Bensapinta oli aika rajusti pielessä mutta äkkiäkös nuo kaasarit otti irti ja säädin uusiksi. Samalla pääsuuttimet vaihtuivat isompaan (#125). Välialueen suuttimet joutunee vielä vaihtamaan isommaksi (#42-#45), joutuu antamaan himpun verran ryyppyllä apua 100km/h vauhdissa.

Kilpitelineen joutui tekemään uusiksi ja eri paikkaan. Takajousista puhtibloppu tai teline/takavalo liian alhaalla. Pienikin kuoppa tiessä ja rengas osui valoon/telineeseen. Tein vanhasta varresta ja rosterista telineen sivulle. Ei osu ainakaan rekisterikilpeen enään.


Fuel float level was bad because needs shoke. I take carbs off and adjusted float levels and change bigger jets (#125). Works way better but need bigger slow jets (#42 or #45). still need some shoke on 100kph speed but now it's driveable. Good enough for me..

Plate holder was placed earlier under the tail light. Good place but rear wheel hit it on street bumps so have to make new holder and place it somewhere else. Stainless steel plate for back frame and old holder from somewhere. Perfect.. New place was left side like picture shows. 



maanantai 28. maaliskuuta 2016

Melkein valmista / allmost ready to road

Kevät koittaa ja ajohalut kasvaa. Nyt ollaan jo lähellä että kaikki toimii niinkuin pitää ja valmista tienpäälle


Summer is coming and need to get on the road.So close that everything is working like them should work and can enjoy what I've done


tiistai 8. maaliskuuta 2016

kytkin- ja jarrukahva / brake- and clutch lever

Uudet kahvat saapui. Hyvin käy paikoilleen säiliö ehkä aika julman kokoinen mutta mitäpä tuosta. Ehkä toiseen paikkaan niin ei ole nii korkea.

New levers arrived. Good fittment. Brake reservoir is pretty big but not too big. Maybe place it somewhere else that it's not so high.




sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Valot ja vilkut / lights and blinkers

valot ja vilkut toimii. Alkaa olemaan viilauksia vaille kasassa. Suuttimet ja ilmanputsari(t), kytkinvaijeri, kytkin ja jarruvivut vielä ja pyörä taitaa olla valmis



keskiviikko 17. helmikuuta 2016

SE TOIMII / FIRED UP

Se on nyt sitten käynnistetty eka kertaa koneen aukaisun jälkeen. Uskomaton fiilis kun ensimmäinen näin iso moottori ihan itse purettu ja kasattu toimivaksi


Now it's running. Great feel after first start that everything works. This was first big size engine wich I have fixed all by my self ever..

lauantai 6. helmikuuta 2016

piuhoja.. some wirings

allrighty then...

Uusittu piuhat uuteen katkaisijaan kun oli niin hengettömän pienet ja jatkoin nopeusmittarin johtoja ettei ole kovin tiukilla asennuksen jälkeen. Niin vähän tekemistä mutta silti paljon tekemistä.. tästä jatketaan

New wires for left switch and little bit longer wires to speedometer. Not so much to do for final assembly but still lot of work..
stay tuned..